NovostiRS/BiH

SAVEZ ZA PROMJENE Nećemo da budemo dio igre Milorada Dodika

0

Savez za promjene neće se odazvati pozivu za današnji sastanak kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u vezi održavanja mogućeg referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, jer je pitanje referenduma često zloupotrebljavano od strane Dodika i njegovog SNSD.

savez-za-promjene

Ne postoji ni jasan plan šta će se raditi nakon provedenog referenduma, kao ni informacija o tome koje zemlje će podržati Republiku Srpsku u toj aktivnosti, stoji u saopštenju.

Savez za promjene je nezadovoljan radom Suda i Tužilaštva BiH jer se pitanjima ratnih zločina pristupa selektivno i pristrasno, a pitanje organizovanog kriminala i korupcije nije prioritet interesovanja ovih institucija.

Međutim, uprkos tome, Savez za promjene ne želi da bude dio igre Dodika i SNSD-a, posebno imajući na umu da Dodik najavljenu inicijativu o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH može pokrenuti i bez nas, jer za to ima skupštinsku većinu, kao što je to imao i kada su glasovima SNSD u Parlamentu BiH ranije izgalasani zakoni o postojanju Suda i Tužilaštva BiH.

Savez za promjene nije za avanture Milorada Dodika nego je za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine na kojoj bi poništili odluku o poskupljenju električne energije i tako zaštitili građane od novih nameta koje uvodi neodgovorna vlast u Republici Srpskoj,

Smatramo da je neophodno da Republika Srpska, prije svega, iskaže poštovanje prema svojim pravosudnim institucijama i zato tražimo da predsjednik Srpske Milorad Dodik traži od vlasti u Beogradu da isporuče Republici Srpskoj Milu Radišića, pravosnažno presuđenog od strane Vrhovnog suda RS, radi izdržavanja izrečene kazne zatvora.

Takođe, je važno da i od Dragana Đurića, vlasnika kompanije „Zekstra“, zatraži vraćanje duga od 15 miliona KM prema Republici Srpskoj po osnovu obveznica Robne kuće Boska, koju je privatizovao. .

Savez za promjene traži od Dodika da promijeni način vođenja avanturističke politike koja može ugroziti i Republiku Srpsku i srpski narod u BiH, stoji u saopštenju. atvbl.com

Đoković prekinuo meč da bi spasao ptičicu FOTO

Previous article

Posljednji minut ove noći imaće 61 sekundu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti