SportTenis

»Šarli Ebdo« optužio Nadala za doping

0

Teniska federacija Španije javno je protestovala zbog najnovije naslovne strane satiričnog časopisa “Šarli Ebdo”, na kojoj je, navodno, karikatura Rafaela Nadala sa špricevima u ruci.

20150602161523_308208

“Izražavamo javni protest protiv francuskih publikacija koje dovode u sumnju čistotu tenisa. Ono što je objavio ‘Šarli Ebdo’ eklatantan je primer napada na integritet sporta koji je sinonim poštenja”, navodi se u saopštenju RFET, koji “u svakom slučaju iz sveg srca potpuno podržava Nadala i sve španske tenisere”, piše Blic.

Francuski satirični list objavio je u najnovijem broju naslovnu stranu na kojoj je teniser – koji podsjeća na Nadala, sa dva šprica zabodena u ruke, što je očigledna insinuacija na doping.

Naime, insinuacije postoje i zbog metode terapije kojoj je Nadal svojevremeno bio podvrgnut, a koja podrazumeva vađenje krvi, njeno obrađivanje i ubrizgavanje najboljih dijelova i ćelija nazad, što je Nadalu rađeno kod tetive kolena, poslije čega je period oporavka skraćen. Ta terapija je bila zabranjivana i ponovo je legalizovana 2011. godina, ali se, primjera radi, u Italiji i dalje smatra dopingom. blic

Dodik: Istražićemo slučaj “snimak”

Previous article

PRNJAVOR: Krpanje rupa na gradskim ulicama /FOTO/

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Sport