NovostiRS/BiH

Sarajevo: Po 40 godina za ubistvo četvorogodišnjeg sina

0
Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je predsjedavao sudija Jasenko Ružić, izreklo je prije nekoliko trenutaka presudu kojom je majku Enu Lipa i očuha Saliha Arnautovića proglasilo krivim za monstuozno ubistvo četverogodišnjeg Smaje Ćesira te im izrekao kazne dugotrajnog zatvora u trajanju od po 40 godina.
Istom presudom dječakovi djed i nana i Emir i Munira Lipa zbog nasilja u porodica i nanošenja lakših tjelesnih povreda osuđeni su na po dvije i po godine zatvora. Rješenjem kantonalnog suda u Sarajevu osuđeni Ena Lipa i Salih Arnautović ostaju u pritvoru, a koji može potrajati najduže do devet mjeseci od dana presude ili do nove odluke suda.
Podsjećamo, kobnog 25. februara, kada je dječak ubijen, očuh i majka su pojačali muziku na tranzistoru u sobi, a potom šakama te kaišem s metalnom kopčom udarali dječaka po svim dijelovima tijela.

presuda-smajo-cesir11

– Rukama su mu pritiskali tijelo i glavu o pod. Očuh je šakama udarao dijete u prsa, od čega bi dijete glavom i tijelom udaralo o podlogu zida ili poda. Kada je Smajo počeo povraćati od udaraca i izvršio veliku nuždu, majka ga je nastavila udarati kaišem u predjelu glave, a očuh šakama u prsa. Dječak je trpio fizičke i psihičke bolove velikog intenziteta te je izgubio svijest. Majka je donijela vode, a očuh mu je kašikom otvorio usta da bi sipali vodu i doveli ga svijesti – pojašnjeno je u optužnici.

No, udarci koje su mu majka i očuh tog dana zadali kod dječaka su prouzrokovali krvarenje u mozgu, a potom i otok koji je pritisnuo važne centre u mozgu, a što je dovelo do gušenja odnosno smrti djeteta.

presuda-smajo-cesir22

smajo-cesir

AVAZ

Tužilaštvo BiH zatražilo od švajcarskog pravosuđa da Orića ne izruče Srbiji

Previous article

Streetball Prnjavor od 15. do 24. Jula 2015.

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti