NovostiRS/BiH

Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora

0

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu osudilo je Sanjina Sefića na 14,5 godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Sefića se teretio da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, golfom 6 krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Optužnicom su Sara Sefić te Dino Alića i Amar Salihović optuženi da su iste noći pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH tako što su ga prevezli do graničnog prelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan organima gonjenja iz BiH, te time počinili krivično djelo pomoći počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, dok se Sauda Nišića tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju, hapšenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara 2017. godine izručen pravosuđu u BiH.

Dodik: Ako odustanem, ne može me zamijeniti Ivanić

Previous article

Porodice nastradalih studentkinja nakon presude Sefiću: Tužilaštvo nas je ponizilo

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti