ITMagazin

Samsung otkrio razloge zapaljenja smartfona “Galaxy Note 7″

0

Iako je doživio katastrofu sa svojim smartphoneom Galaxy Note 7, Samsung će definitivno vratiti povjerenje kupaca, a tome će doprinijeti i činjenica da je kompanija otkrila uzrok zapaljenja njenih uređaja zbog kojeg je proizvodnja prekinuta.

Mjesec dana nakon javnog izvinjenja zbog problema s Noteom 7, Samsung je obećao detaljnu istragu o tome zašto je dolazilo do zapaljenja njegovih uređaja. Istraga je završena, uzrok katastrofe je poznat, no, detalja u javnosti još uvijek nema.

Ranije se spekulisalo da su za kvar krive baterije ili kombinacija baterija i neadekvatnog dizajna smartfona. U Samsungu su prvobitno vjerovali da su baterije slaba tačka, a proizveo ih je kompanijin odjel Samsung SDI.

Ali, kada su se pojavili zamjenski uređaji s baterijama kineske kompanije Amperex Technology Ltd, problem se ponovo javio. Nedugo zatim je Samsung prekinuo proizvodnju.

Zasad nema informacija kada bi Samsung mogao javno objaviti izvještaj o onome što je ustanovljeno tokom istrage.

Kako piše The Korea Herald, Samsung bi za Note 8 mogao koristiti baterije kompanije LG Chem. Novi Note bi se trebao pojaviti na tržištu u aprilu 2017. godine.

klix

OLX.ba: Mijenja oba bubrega za “BMV”

Previous article

Rusija u šoku: Umrle 52 osobe, pili losion za kupanje

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in IT