Sajt koji će vam reći da li ste nekada bili hakovani

od prnjavorski 0

Da li ste zabrinuti za stanje vašeg online računa ili ste možda samo radoznali da li ste u nekom trenutku bili zanimljivi nekom hakeru ili organizaciji?

Ovaj sajt će Vam dati informaciju da li se to desilo, ali i kada se to desilo i da li treba da brinete.

Udahnite duboko i ne brinite, jer postoje načini da se zaštitite i ako se to desilo. Tačnije, postoji način da se zaštitite u budućnosti, jer ako se to već desilo vjerovatno su neke od vaših informacija procurile.

Have I've been pawned je sajt gdje je dovoljno da ukucate vašu e-mail adresu i dobićete u roku od nekoliko sekundi informaciju da li ste bili hakovani ili ne.

Ako se najgore desilo, na ekranu će se pojaviti “oh no – pwned”. Takođe će Vam dati informacije o napadu te koje informacije su kompromitovane, i koji servisi su povezani sa napadom.

Sajt od Vas traži samo e-mail adresu tako da ne morate brinuti o tome da ćete morati kucati vaše šifre i sl.

Ako se desilo najgore, onda mijenjajte šifre računa koji su pogođeni napadom te i šifre ostalih računa na kojima imate istu šifru, jer većina ima jednu ili dvije različite šifre za sve račune.

Prnjavorski.net

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>