Sačekuša u Francuskoj: Srbin izrešetan ispred kuće u Parizu

Muškarac porijeklom iz Srbije (56) ubijen je u petak u vatrenom obračunu, kada su ga četvorica nepoznatih napadača sačekala ispred njegove kuće u Parizu.

20161024174533_394118

Prema prvim informacijama, sve ukazuje na to da je muškarac, koji je živio u predgrađu Pariza, ubijen u petak uveče bio žrtva obračuna, pišu lokalni mediji. Kako prenose pariski mediji, njega su četvorica mušaraca čekala u automobilu ispred njegove kuće.

Kada se parkirao ispred kapije, jedan od njih je izašao iz vozila i zapucao. Kako je policijska istraga pokazala, on je pogođen sa šest metaka iz neposredne blizine, i to iz kalibra 11.43 milimetara, koji “kriminalci često koriste”, piše “Le Parisien”. Čaure metaka koje je napadač ispalio pronađene su i u gepeku automobila ubijenog, koji je neposredno prije pucnjave otvorio.

U pucnjavi je povrijeđeno još dvoje ljudi. Jedna osoba pogođena je u nogu i prevezena je u bolnicu, dok je drugi zalutali metak pogodio prolaznika u podlakticu, a najvjerovatnije se radi o zaposlenima u kompaniji koja se nalazi u zgradi pored kuće u kojoj je živio ubijeni.

Ubijeni muškarac je srpskog porekla, koji je od ranije poznat policiji, najviše zbog krađa i finansijskih malverzacija, ali ne i po nasilju. Kako za lokalne pariske medije kažu stanovnici ulice u kojoj je živio, ubijeni muškarac je komšijama bio poznat kao “veliki kriminalac”.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, međutim nije želelo da otkrije identitet ubijenog muškarca. Kako pišu francuski mediji i dvije nedelje prije nego što je ubijen, nepoznate osobe su pucale na njegovu kuću. U subotu ujutru, samo nekoliko sati nakon tragedije, položeno je cvijeće uz crna vrata velike kuće žrtve. Cijelo jutro rođaci su dolazili obučeni u crno da izraze saučešće porodici ubijenog.

novosti