Ruski naučnik: Misteriozna troprsta mumija nije ljudskog porekla

od prnjavorski 0

Kontroverzni ruski naučnik Konstantin Korotkov nedavno je podigao prašinu u javnosti tvrdnjom da “troprste mumije” sa izduženim lobanjama, koje su navodno pronađene u Peruu, zapravo nisu ljudi.

Uprkos tome što je naučna zajednica strogo odbacila njegove tvrdnje, Korotkov ne odustaje od njih.

Korotkov, koji navodno radi kao profesor kompjuterskih nauka i biofizike na Sankpeterburškom državnom univerzitetu čak tvrdi da je sa svojim timom sproveo DNK analize, koje su pokazale da nije reč o mumificiranim ljudima.

Jednu od tri mumije, poznatu kao Marija, navodno je pronašao meksički novinar Džejmi Mosan početkom 2017.

Pažnju je privukla deformisana glava mumije, kao i njeni izuzetno dugački prsti.

Doktor Korotkov je tada rekao da u pitanju nije deformitet, već poptuno druga vrsta humanoida.

Nakon što su navodno pronašli i telo druge mumije, naučnici su za Sputnjik njuz izjavili da Marija i Vavita potiču iz 5. veka, i da bi mogle da budu “vanzemaljci ili kiborzi”.

One, navodno, imaju 23 para hromozoma, isto kao i ljudi, ali je njihova anatomija malo drugačija od ljudske.

Ipak, britanski stručnjak za vanzemaljce Najdžel Votson, autor knjige “UFO Investigator's Manual”, izjavio je za Dejli mejl da je reč o prevari.

“Cela priča je krajnje smešna, tako da su mumije najverovatnije lažne. Kosti su verovatno namerno razmeštene i postavljene drugačije, a ako malo bolje razmislite o tome, postavlja se pitanje kako bi tako trapavo građena stvorenja uopšte uspela da prežive, kamoli da naprave svemirski brod”, objasnio je.

“Na kraju krajeva, vest nije objavljena u nekom uglednom naučnom časopisu ili priznatom naučnom kanalu, već na sajtu za koji je potrebno da se pretplatite, odnosno date novac”, dodao je.

Istog mišljenja je i Nik Poup iz britanskog Ministarstva odbrane, koji se bavi proučavanjem teorija zavere.

“Mumije izgledaju potpuno plastično. Da su prave, vesti bi vrvele od ovog otkrića, ili bismo o njima čitali u magazinu Sajens ili Nejčer”, rekao je.

Inače, ovo nije prvi put da Korotkov svojim kontroverznim tvrdnjama podigne prašinu u javnosti.

Godine 2008. tako je tvrio da je izumeo kameru koja može da fotografiše ljudsku dušu.

Novinar Džejmi Mosa

b92

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>