NovostiSvijet

Ruski ambasador podlegao povredama

0

Ruski ambasador u Turskoj Andrey Karlov koji je danas upucan prilikom posjete umjetničkoj izložbi u Ankari preminuo je u bolnici.

ubistvo-1

Andrey Karlov upucan je danas u Ankari tokom govora na otvaranju izložbe “Rusija u očima Turaka” nakon čega je sa povredama, prebačen u bolnicu.

Napadač koji je ubio ambasadora, prema izjavama svjedoka u njega je pucao nekoliko puta, a ranio je i još nekoliko osoba koje su hospitalizovane.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova potvrdila je večeras da je ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov podlegao povredama u napadu u Ankari.

ambasador ruski turska

U međuvremenu, turske vlasti pojačale su mjere bezbjednosti oko ruske Ambasade u Ankari nakon ubistva ruskog ambasadora.

Gradonačelnik Ankare rekao je da je cilj napada u galeriji u Ankari da uništi tursko-ruske odnose.

Andrej Genadijevič Karlov rođen je 1954. godine. Na mjesto ruskog ambasadora u Ankari postavljen je 2013. godine.

Poslije napada, atentator je pokušao da se sakrije u kulturnom centru u naselju Čankaja, ali su ga tuirski specijalci ubrzo pronašli i ubili.
Napadač je, dok je pucao na ambasadora, uzviknuo: “Ovo je osveta za Alep”, prenijela je turska NTV. Kako navodi Sputnjik, do napada je došlo na izložbi pod nazivom “Rusija očima Turaka”. Ruski zvaničnici smatraju da je napad djelo radikalnih islamista.

Napad je izveden poslije višednevnih protesta u Turskoj zbog uloge Rusije u Siriji, podsjeća AFP. Vlasti u Ankari, u međuvremenu, saopštile su da je napadač Mevlut Mert Altintaš policajac iz Ankare.

napadac turska ambasador 1

Izvor: ATV

Nebo iznad Sarajeva prekrile vrane: Evo šta to znači

Previous article

Ona je heroj: Sa 19 godina završila u invalidskim kolicima, a danas vodi posao i želi da zaposli nove ljude

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti