Ruske boje na srpskim sportistima: “Hvala vam, istinska braćo Srbi”

Popularni srpski glumac Miloš Biković prokomentarisao je odijela srpskih olimpijskih reprezentativaca na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, ukazujući na to da su boje na njima raspoređene baš kao i boje na ruskoj zastavi.

Glumac koji je veoma popularan i u Rusiji zapitao se da li su boje na srpskim sportskim uniformama slučajno postavljene u redoslijedu bijela-plava-crvena (kao ruska zastava), umjesto crvena-plava-bijela, kako je na srpskoj zastavi.

“Slučajno? Da li su slučajno pomiješali redoslijed boja?”, lakonski se zapitao Biković na Instagramu.

Bikovićev post na Instagramu prate brojni komentari, posebno Rusa, koji uglavnom zahvaljuju Srbiji i srpskim sportistima na podršci i solidarnosti, nazivajući ih “istinskom braćom” i “voljenim Srbima”.

Ranije je glavna urednica RT Margarita Simonjan, na vijest da postoji mogućnost da se ruskim navijačima zabrani da nose zastave svoje zemlje na olimpijskom takmičenju u Južnoj Koreji, predložila svojim sunarodnicima da ruske sportiste bodre uz naopako okrenute srpske zastave.

“Lijevo je zastava Rusije, ne može se unositi na tribine za vrijeme Olimpijskih igara. Desno je zastava Srbije. Ona se može nositi”, napisala je tada Simonjanova.

(Sputnjik)