NovostiSvijet

Rusija protjeruje Coca Colu i Pepsi?

0

Ruski poslanik zatražio je da se zabrane sokovi iz SAD i da to bude jedna od kontra-mjera na uvedene sankcije Zapada.

pepsi-kola-gettyp.1910x1000

Šef Ruske Partije penzionera poziva na bojkot Coca Cole i Pepsija, tvrdeći da su ti giganti glavni sponzori antiruskih političara. On tvrdi i da bi taj potez podstakao domaće proizvođače bezalkoholnih pića.

-Kao prijedlog kontra-sankcija Vlade, predlažemo ograničavanje uzvoza proizvoda kompanija Koka kola i Pepsiko, koji aktivno podržavaju sankcije protiv Ruske Federacije, napisao je Igor Zotov u pismu ruskom premijeru.

Zotov, koji je poslanik u ruskoj Dumi, istakao je da prema raspoloživim informacijama, ovi sokovi su “izuzetno štetni za ljudsko zdravlje” i da stoga njihov uvoz predstavlja samo štetu po zdravlje ruskog naroda.

On je dodao bi bilo logično da svi proizvođači sokova koji prodaju svoje proizvode u Rusiji, koriste samo ruske sirovine sertifikovane od strane ruskih državnih organa, te da bi američki sokovi samo pod ovim uslovima eventualno mogli da ostanu na ruskom tržištu.

Ovaj posljednji njegov prijedlog prokomentarisao je direktor Saveza proizvođača bezalkoholnih pića Dmitri Petrov, koji je rekao da su Kola i Pepsi u Rusiji od ruske vode i šećera, ali da je glavni sastojak koji je inače poslovna tajna, uvezen.

Petrov dodaje i da bi ova zabrana dovela do manjka sokova u Rusiji, jer ova dva giganta drže oko 40 odsto proizvoda na tom tržištu. Drugi negativan efekat bio bi smanjenje poreskih prihoda i povećanje nezaposlenosti.

CRNOGORCI UVELI KAZNU OD 300 EVRA ZA SRPSKE TURISTE: Ko nema pare da plati, NEĆE MOĆI DA SE VRATI U SRBIJU!

Previous article

Horor na Tajvanu: Od eksplozije povrijeđeno više od 200 ljudi VIDEO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti