Rusija pravi lovca šeste generacije

od prnjavorski 0

 Najnoviji lovac Su-57 zahvaljujući svojim mogućnostima za modernizaciju može da postane lovac šeste generacije, izjavio je u intervjuu za ruske medije bivši komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, predsjednik komiteta Savjeta Federacije za odbranu i bezbjednost Viktor Bondarjov.

“To je predivan avion i on može da bude avion ne samo pete, već i šeste generacije. On ima ogroman modernizacioni potencijal. Najvažnije jda je po svojoj nevidljivosti najbolji među postojećim modelima. On u sebi sadrži sve najbolje što postoje u savremenoj avijacionoj nauci, ne samo ruskoj, već i svjetskoj”, izjavio je Bondarjov.

On je dodao i da se trenutno radi na tome da višenamenski lovac-bombarder dobije varijantu sa jednim pilotom.

„Mislim da na bazi Su-34 treba praviti novog bombardera. Odličan avion: manevarske sposobnosti, osam tona bombi, naspram četiri kod Su-24, odlična preciznost. Mislim da je jednostavnije i brže napraviti kabinu samo za jednog pilota, a sve ostalo ostaviti kako jeste”, rekao je on.

Ruski senator je saopštio i da se planira početak konstruktorskih radova na izgradnji perspektivnog kompleksa za daleko presretanje koji će zamijeniti MiG-a 31.

“Naučno-konstruktivni rad na kompleksu za daleko presretanje je u toku. Nadam se da će uskoro biti završen. Mislim da će 2018. godine početi naučno-konstruktivni rad na izradi perspektivnog presretača”, dodao je on.

sputniknews.com

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>