RUSI UVRJEDILI AMERIKU: Sladoled “Obamka” izazvao totalni haos!

– Sljedeća je “erdoganka” (krem-brule u beloj čokoladi) i “merkelka” (beli krem u bijeloj čokoladi) – napisao je jedan od korisnika ruskih društvenih mreža

Cokolada-Obamica-620x350

Ruska fabrika sladoleda “Slavica” napravila je novi ukus sladoleda pod nazivom “obamka”, što je na društvenim mrežama izazvalo gomilu komentara. Naime, naziv sladoleda na ruskom praktično znači “mali Obama“, što je zvanična Amerika doživela kao uvredu.

Iz kompanije su rekli da im se dopalo ime i da nisu imali nikakve političke konotacije.

Na omotu se nalazi animirani lik dječaka tamne puti koji se smeje, ima minđušu i jede sladoled, sa glazurom od čokolade.

Ovaj potez ruskog sladoledžije izazvao je salvu komentara na društvenim mrežama, pa su se pojavili i kreativni predlozi za nastavak serije.

Sljedeća je “erdoganka” (krem-brule u bijeloj čokoladi) i “merkelka” (beli krem u bijeloj čokoladi) – napisao je jedan od korisnika ruskih društvenih mreža.

Nama se samo dopalo ime. Tako je zabavno. Nije bilo političke konotacije. Sigurno nismo želeli nikoga da uvrijedimo – kazala je Rusilia Mustafina, direktorka razvoja fabrike “Slavica”.

(Telegraf.rs)