Rusi traže nestalu argentinsku podmornicu

od prnjavorski 0

Rusija se pridružila potrazi za argentinskom podmornicom i očekuje se da će rasporediti poseban uređaj na daljinsko upravljanje radi pretrage mora.

Ruski tim pomorskih eksperata stigao je u Argentinu avionom “Antonov-124” gdje će se pridružiti spasilačkim naporima u potrazi za podmornicom “ARA San Huan”, koja je nestala 15. novembra sa 44 člana posade.

Enrike Balbi, portparol argentinske mornarice, rekao je ranije da će ruski tim biti prebačen u grad Ušuaja, prijestonicu provincije Tijera del Fuego, nakon zaustavljanja u gradu Komodoro Rivadavija, javlja TASS.

Ruski tim uključuje glavnokomandujućeg oficira i operatore uređaja, odnosno vozila “Pantera plus”, koji radi na daljinski sistem upravljanja na velikim dubinama, kao i ronioce i ljekara.

Takođe, u Argentinu stiže i ruski okeanografski istraživački brod “Jantar”. Dolazak ovog broda očekuje se do kraja sedmice, rekao je portparol.

Posljednja prijavljena lokacija podmornice bila je oko 480 kilometara od obale Argentine.

(Srna)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>