NovostiRS/BiH

RUGIP: Kupovali telefone od 1.430 KM

0

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS (RUGIP) prošle godine kupila je pet mobilnih telefona koji su plaćeni 7.190 KM iz kreditnih sredstava.

rugip-44

Ovo se, između ostalog, navodi u revizorskom izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora, koja je poslovanje RUGIP-a ocijenila mišljenjem s rezervom.

U izvještaju se navodi i to da RUGIP nije poštovao Zakon o javnim nabavkama jer su kancelarijski materijal vrijedan više od 11.000 KM nabavljali direktnim sporazumima, ali u pet različitih postupaka, prenose“Nezavisne novine”.

Takođe, RUGIP je mimo Zakona o državnim službenicima i Zakona o radu volonterima isplatio gotovo 180.000 KM, dok je radnicima na određeno vrijeme produžavao ugovore duže od dvije godine.

“RUGIP još nije riješio vlasništvo nad poslovnim prostorom koji je nabavljen od ‘Trgoprodaje’ iz Prijedora, niti je izvršen povrat uplaćenog avansa od 1,5 miliona KM”, navodi se u revizorskom izvještaju.

Revizija je skrenula pažnju i na 1,7 miliona KM koji su ostali zarobljeni u Bobar banci, a koji su im priznati od strane stečajnog upravnika.

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS za bruto plate zaposlenih potrošila je 16,8 miliona KM. U skladu s Posebnim kolektivnim ugovorom za zaposlene u organima uprave RS, radnicima je isplaćeno i 316.784 KM za prevoz, 33.685 KM za otpremnine, 18.113 KM za rođenje djeteta, dok je za slučaj smrti člana uže porodice isplaćeno preko 72.000 KM.

Kada su u pitanju obaveze, RUGIP je zaključno sa 31. decembrom 2014. godine dugovao ukupno 13.909.367 KM, od čega se na dugoročne uglavnom kreditne obaveze odnosi 9.920.097 KM, a na kratkoročne 3.989.270 KM.

Zaključno s prošlom godinom, RUGIP je vodio 65 sudskih sporova, od kojih je u 18 RUGIP tužilac, a u 47 sporova tužena strana, a u odnosu na prethodnu godinu broj sudskih sporova je tri puta veći.

“Najveći tužbeni zahtjev u 2014. godini odnosi se na tužbeni zahtjev ‘Digit’, u iznosu od 1.343.774 KM”, navodi se u izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora. nezavisne novine

Pogriješili ste? Sada možete vratiti majl

Previous article

Srednji prst otkriva koliko ste dobri u seksu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti