NovostiRS/BiH

RTV taksa će se plaćati preko računa za struju

0

Čelnici Radio-televizije Federacije BiH i Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine danas su u Sarajevu potpisali Memorandum o poslovnom razumijevanju, koji predstavlja prvi od najvažnijih koraka za prelazak na novi model naplate RTV takse putem domaćih elektroprivrednih preduzeća.

javni-servis-ilustracija

U cilju realizacije naplate RTV takse putem računa za električnu energiju, na nivou BiH, strane su se usaglasile da će kod nadležnih organa i institucija inicirati donošenje odgovarajućih pravnih propisa i akata za što hitniju realizaciju odredbi ovoga Memoranduma.

U skladu s tim, izražena je poslovna i svaka druga volja da ovaj novi model naplate RTV takse za sve Javne servise u BiH, uz saglasnost i podršku ostalih relevantnih institucija, stupi na pravnu snagu odmah nakon isteka aktuelnog modela naplate RTV takse.

Uspostavom ovog novog sistema naplate RTV takse, Javni servisi BiH bi za kratko vrijeme postali spremni u potpunosti odgovoriti svim tehničko-tehnološkim i programskim zahtjevima svih stanovnika BiH, čime bi takođe Javni sistem emitovanja u BiH po prvi put otkada postoji bio postavljen na poslovno zdrave osnove sa samostalnim i neovisnim izvorom finansiranja kao što je to slučaj u svim uređenim evropskim i uopšte demokratskim zemljama razvijenog svijeta.

Spremnošću da se uključi u ovaj model naplate, JP Elektroprivreda BiH d.d. pokazala je izuzetno visok nivo društvene odgovornosti te stvorila preduslov da s osnaženim Javnim servisima BiH i domaća preduzeća, među kojima je i Elektroprivreda BiH, dobiju snažnog partnera u svojim budućim poslovnim aktivnostima.

RTV Federacije BiH, RTRS te BHRT će u narednom periodu pravovremeno informisati građane o prelasku na fakturisanja RTV takse putem računa za utrošenu električnu energiju, saopšteno je iz Pres-službe RTV Federacije BiH. fena

Banjaluka: Prodaja neizgrađenog građevinskog zemljišta

Previous article

Nedjeljni horoskop: Za Ovna nedjelja ljubavi, Raka bole stare rane

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti