BalkanNovosti

Roming jeftiniji do 90%, na spisku i Crna Gora

0

Pozivi i poruke u romingu od sutra će biti jeftiniji i do 90%. Sporazum između Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Makedonije oslanjaće se na propise Evropske Unije. Pojeftinjenje će biti postepeno. Dolazni pozivi od sutra neće moći biti skuplji od 19 feninga po minutu, a u 2017. godini, biće još za trećinu jeftiniji.

vlcsnap-2015-06-30-18h35m15s246

“Ono što je određeno sporazumom je da se te cijene modifikuju takoreći, ili smanje, kada su u pitanju odlazni pozivi, kada su u pitanju pozivi, razmjena podataka”, rekla je Amela Odobašić iz Regulatorne agencije za komunikacije.

Za naše građane, pozivi za BIH iz Srbije, Crne Gore, Makedonije ili Hrvatske biće jeftiniji 75%. Isto tako, ako se zateknu u nekoj od ovih zemalja, korisnici mobilnih operatera iz BiH dolazne pozive plaćaće manje za 87%. Građani se u inostranstvu češće odlučuju da promjene karticu. Do sada im je roming bio preskup.

Iz MTEL-a poručuju da će svi njihovi korisnici koji putuju u neke od zemalja iz regiona imati koristi od ovog sporazuma. Najpovoljnije će proći oni koji se u romingu odluče za neku od mobilnih mreža sa kojima mtel ima posebnu saradnju.

“Ono što kompanija mtel svakako preporučuje svojim korisnicima koji putuju u Crnu Goru ili Srbiju je da koriste mreže u Srbiji mts, a u Crnoj Gori mtel Crna Gora za još nešto povoljniju komunikaciju”, istakla je Milica Stojaković, portparol Mtel-a.

Većina država potpisnica pristala je na sporazum. Samo se Crna Gora predomišljala do posljednjeg trenutka. I pored odluke Suda o ukidanju sporazuma, njihova regulatorna agencija je odlučila da i kod njih od sutra usluge u romingu budu jeftinije. atvbl

Merkel: Tri njemačka uslova za Kosovo

Previous article

Prodaja Galaxy S6 telefona ispod očekivanja

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan