Rođena beba teška 7,39 kilograma

od prnjavorski 0

Na Novom Zelandu rođena je beba teška 7,39 kilograma, a pretpostavlja se da je to najteža rođena beba u toj zemlji, prenosi agencija Anadolija.

Kako je javio Radio Novi Zeland, majka, čiji identitet nije otkriven, iz grada Louer Hata, porodila se u bolnici u Velingtonu i na svijet donijela dječaka teškog 7,39 kilograma.

Ne postoje informacije da je u ovoj zemlji ranije rođena beba s većom težinom.

Porođaj je obavljen carskim rezom i trajao je više od tri sata. Beba je duga 57 centimetara i ima duplo veću težinu od normalne. Iz bolnice je potvrđeno da su i majka i beba dobro.

Vjerovatno najteži dječak na Novom Zelandu je drugi sin u porodici. Prva beba u toj porodici bila je teška 5,4 kilograma.

Otac dječaka je izjavio da su njegovi prijatelji već prokomentarisali da je njegov sin nasljednik Jonaha Lomua, jednog od najpoznatijih i najboljih novozelandskih igrača ragbija. “Ljudi misle da će moj sin biti nasljednik Jonaha Lomua, mi ipak vjerujemo da će biti pijanista”, istakao je ponosni otac.

(Anadolija)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>