Riješena misterija o noćnom letu helikoptera nad Kneževom

od prnjavorski 0

Helikopter primijećen u četvrtak naveče na području Kneževa, a koji je uznemirio stanovnike ove opštine, zbog čega je reagovala i lokalna policija, pripada EUFOR-u, potvrđeno je “Nezavisnim”.

“Bio je to jedan od helikoptera tipa AB212, u sastavu EUFOR-a, koji je vršio rutinsku obuku u skladu sa standardnim operativnim procedurama za letenje i slijetanje na lokacijama koje nisu uzletišta”, kazali su nam iz EUFOR-a.

Kako dodaju, “ovakva fleksibilnost je od ključne važnosti da bi EUFOR mogao da provodi svoj izvršni mandat pružanja podrške pri održavanju bezbjednog i stabilnog okruženja u BiH”.

Podsjetimo, “Nezavisne” su danas objavile izjave stanovnika Kneževa, koji se pitaju zašto ih je nadlijetao helikopter, te se spustio na lokalni stadion, baš u momentima kada su se stariji mještani spremali za spavanje, u četvrtak oko 21.30 sati.

nezavisne

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>