NovostiRS/BiH

Republika Srpska: Inspekcija zabranila 12 tečnosti za brisače!

0

Glavni republički zdravstveni inspektor zabranio je promet 12 vrsta sredstava za pranje vjetrobranskih stakala, jer sadrže nedozvoljene količine vrlo otrovne hemikalije metanola.

“Promet je zabranjen za sredstva za pranje vjetrobranskih stakala ‘blic’, ‘auto-sjaj’, ‘autodžem’, ‘zimko’, ‘BPPetrić’, ‘total sjaj’, ‘fleš’, ‘glazer’, ‘šajni’, ‘super glas’, ‘fleš eurolab’, te ‘likvi moli'”, saopšteno je danas iz Inspektorata Republike Srpske.

“Zakonom o predmetima opšte upotrebe propisano je da se proizvod koji sadrži sastojke u nedopuštenoj količini smatra nebezbjednim i opasnim po zdravlje ljudi”, podsjeća se u saopštenju. Zdravstveni inspektori će narednih dana intenzivirati nadzor nad prometom navedenih sredstava.

“Apelujemo na sve subjekte da odmah obustave promet navedenih sredstava i na taj način izbjegnu plaćanje vrlo visokih novčanih kazni, propisanih Zakonom o predmetima opšte upotrebe, koje iznose za pravno lice od 5.000 do 30.000 KM, a za odgovorno lice u pravnom licu od 1.000 do 6.000 KM”, navodi se u saopštenju. Sredstvo za pranje vjetrobranskih stakala ne smije da sadrži metanol ako ne sadrži i etanol.

srna

Švajcarski mediji o blokadi Srbije i aferi “Čokogejt”

Previous article

Ilija ili Alija: Delimustafić uhapšen u Hrvatskoj

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti