Republika Srpska – auto-put “9. januar “DO KRAJA GODINE ZAVRŠETAK DIONICE OD BANJALUKE DO PRNJAVORA

Dinamika radova na izgradnji dionice auto-puta Banjaluka – Prnjavor teče planiranim tempom i realno je očekivati da bude završena do kraja godine, izjavio je danas šef izgradnje trase ovog auto-puta Marko Salapura.
“Ovaj mjesec imao je više kišnih padavina, ali očekujemo poboljšanje vremena u narednom periodu i mislim da ćemo u planiranom roku, do kraja godine, završiti ovu dionicu auto-puta `9. januar`”, rekao je Salapura novinarima tokom današnje posjete studenata banjalučkog Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta gradilištu ove dionice kod Mahovljanskog vijadukta.

Prema njegovim riječima, problem u izvođenju radova bila su klizišta, od kojih je jedno već sanirano, a uskoro će biti sanirana i druga dva.

Profesor na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Mato Uljarević kaže da je ova stručna posjeta organizovana za studente svih smjerova studijskog programa Građevinarstvo, i to za studente master studija, četvrte godine i dijela treće godine.

On ističe da je za studente veoma važan ovakav izlazak na teren, jer malo njih na modelu jedan prema jedan može da upozna ono što teoretski sagledava.