Rejndž Rover Velar: popunjen prostor između “evoka” i “sporta”

Rejndž Rover je, pred svetsku premijeru na Salonu automobila u Ženevi, predstavio slike i kompletne tehničke podatke sa svoj potpuno novi model u gami – “velar”.

 

Četvrti član porodice Rejndž Rovera, koji je u gami popunio prostor između “evoka” i “sporta” kao SUV srednje veličine, nimalo ne zaostaje u luksuzu, eleganciji i vrhunskoj završnoj obradi za svojim “rođacima”, a nudi i neka nova tehnološka rešenja, koja ga stavljaju u dobru početnu poziciju kad je borba protiv rivala u pitanju, kakav je na primer “porše makan”.

“Velar” donosi blagu revoluciju kad je dizajn ovog profila SUv-ova u pitanju, diktirajući neke trendove, ali se strogo pridržavajući tradicije koje sa sobom donosi Rejndž Rover, pa je na prvi pogled jasno kojoj porodici pripada ovaj automobil. već je uobičajeno da novi modeli u poslednje vreme dolaze sa vrhunskim infotejment sistemima, a on se kod “velara” zove “Tač pro duo”. “Velar” ima i uktra tanke matriks-laser LED svetlosne grupe napred i samouvlačeće kvake na vratima, ali ono što će veliki broj vlasnika ovog automobila da zanima su svakako vozne karakteristike: “Velar” poseduje pogon na svim točkovima, kojem “pametni” “drajvlajn dinamiks” sa opcionom aktivnom blokdaom diferencijala omogućava vrhunske sposobnosti na putevima izvan asfalta.

“Velar” će se nuditi sa paletom od šest pogonskih jedinica raspona snaga od 180 (2.0 dizel) do 380 KS (3.0 V6 benzinac), uz brojne sisteme pomoći vozaču pri vožnji na loše terenu i sisteme bezbednosti.

Rejndž Rover sa prodajom “velara” počinje na leto, a očekivana početna cena će biti oko 55.000 evra.

blic

Ad

You might also like

Komentariši