Recept za zdravlje: Pedeset i osam godina ide u istu banju

Devedesetpetogodišnja Stana Bogdanić iz sela Buletić kod Teslića već pedeset i osmu godinu zaredom posjećuje “Banju Vrućicu”.

baba-banja

Ona tvrdi da je samo zahvaljujući boravcima u Banji ostala živa.

“Moji zdravstveni problemi ovdje su se sveli na minimum. Zbog toga sam svake godine redovan gost `Banje Vrućice` i tako će biti i ubuduće”, priča Stana, koja se u Banji osjeća kao kod svoje kuće.

Nakon što je rodila petoro djece pedesetih godina prošlog vijeka, Stanino zdravstveno stanje se znatno pogoršalo. Jedini ljekar koji je tada radio u opštini Teslić, Ivan Krasni, rekao je da ništa ne može da uradi za njeno srce, koje je sve više slabilo, i savjetovao joj da ode u Banju.

Već nakon prvog boravka u banji, Stana je osjetila da joj je srce jače i da se bolje osjeća. Od tada pa do danas Stana je svake godine redovni gost hotela “Hercegovina”.

Devedesetpetogodišnja Stana Bogdanić kaže da će i dalje dolaziti u Banju i da to preporučuje svima.

U Zdravstveno-turističkom centru /ZTC/ “Banja Vrućica” ističu da su im najveća nagrada zadovoljni gosti koji se vraćaju.

“U ZTC `Banja Vrućica` ima dosta takvih gostiju, a zaposleni nastoje da ih iz dana u dan bude više”, saopšteno je iz Banje.