Razgovor koji morate obaviti sa partnerom prije seksa, a ne poslije

Seks ne bi trebalo da bude tabu tema u vezi, ali nažalost se razgovori tog tipa dogode tek kada dođe do problema što je prilično loša ideja, ako pitate seksologe. Prema njihovom mišljenju, razgovore treba obaviti već na početku veze.

Evo o čemu možete pričati već na početku veze.

Delikatne situacije u krevetu poput suve vagine, preuranjene ejakulacije i sličnih problema nešto je o čemu treba razgovarati odmah i to na vrlo pažljiv način kako ne biste povrijedili partnera.

Nakon toga, odmah na početku veze treba definisati vrstu zaštite, ne samo zbog neželjene trudnoće već i raznih drugih infekcija. O tome treba da se brinu oba partnera jer ako se podrazumeva da je samo jedan partner za to odgovoran lako će doći do problema.

Naravno, tu je i razgovor o granicama što je važno kako bi se oba partnera osjećala prijatno i znala šta mogu očekivati jedan od drugog u krevetu. Na taj način neće biti ni iznenađenja, a ni odbijanja u škakljivim trenucima.

Rutina je nešto što će vezu dovesti do propasti, ako na vrijeme ne povedete računa o tome, a najlakše ćete upasti u nju ako vam se libida ne slažu. Različit bioritam jeste nezgodan, ali na tome se može poraditi.

Izvor: ogledalo.ba