Raskol u prnjavorskom SNSD, Dodik optužio Kalabića VIDEO

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a je nakon sjednice Izvršnog komiteta stranke, rekao da će odbjegli odbornici dobiti priliku još danas i sutra da se vrate, ili da će, u suprotnom, biti odstranjeni iz stranke.

 Kako prenose Nezavisne novine, on je iskazao vidno razočarenje članom prnjavorskog SNSD-a Dragom Kalabićem, za kojeg je rekao da mu je pružena prilika da se pokaže u Narodnoj skupštini tako što je premošteno nekoliko poslanika, ali da vjeruje da je njegovo nezadovoljstvo dovelo do ovih problema u prnjavorskom ogranku stranke.

Dodik je rekao da nije upoznat do kraja sa situacijom, ali da se stranka priprema da očisti sva mjesta u kojima postoji nezadovoljstvo. “To nama, u stvari, i pomaže da se ojačamo. Otišli oni ili neotišli, mi ćemo u Tesliću imati jaku partijsku organizaciju. A ako oni tamo budu smetali, mi ćemo ih sami odstraniti. Tu nema oklijevanja”, rekao je Dodik.

Rekao je da će biti usvojen novi Poslovnik o radu izbora mjesnih odbora, i da će biti uspostavljena jasna evidencija članstva.

MONDO