Radnicima po 4.100 EUR: Vi ste krivi za ovu poziciju

od prnjavorski 0

Nemačka automobilska kompanija Folksvagen uvećaće nadoknade svojim zaposlenima za više od 40 odsto.

VW je prošle godine ostvario rekordan profit i prodaju i na ovaj način želi da nagradi svoje zaposlene tako što će godišnji bonus za 2017. biti povećan na 4.100 evra po radniku, u odnosu na 2.905 evra koliko je iznosio godinu pre toga.

Ovaj bonus se odnosi na 120.000 VW radnika. Uprava je nakon razgovora s predstavnicima radnika u nemačkim fabrikama odlučila da doda i specijalnu nagradu kako bi naglasila da je prepoznala privrženost radnika i obeležila izuzetan poslovni rezultat kompanije.

VV grupa je gotovo udvostručila svoj profit u 2017. godini na 13,8 milijardi evra, dok je prodaja povećana za 6 odsto, dostigavši novi rekord.

Skok i novi rekord zabeležen je uprkos VW-ovoj borbi sa skandalom varanja o štetnosti izduvnih gasova, i u momentu kada je sve veći fokus na samo-vozećim i električnim automobilima.

“Zaposleni su imali veliki udeo da je VV, uprkos svim neprilikama, na mnogo boljoj poziciji danas”, izjavio je izvršni direktor VV brenda Herbert Diess.

b92

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>