NovostiRS/BiH

Radnici “Šuma Srpske” odustali od štrajka

0

Radnici Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske” odustali su od za sutra najavljenih protesta ispred generalne direkcije ovog preduzeća na Sokocu.

 

Potpredsjednik Jedinstvene udružene sindikalne organizacije JP “Šume Republike Srpske” Slavica Elez, potvrdila je Srni da su odustali od najavljenog protestnog okupljanja.

“Protest zakazan za sutra neće biti održan, jer je generalni direktor `Šuma Srpske` Risto Marić pod pritiskom članova Jedinstvenog sindikata preduzeća odustao od namjere da umanji primanja radnika od 100 do 150 KM, kako je bilo predviđeno novim Pravilnikom o radu”, rekla je Elezova.

Ona je navela da je to jedan od ispunjenih zahtjeva.

Sindikalci tvrde da je direktor bio u obavezi da pozove predstavnike Jedinstvene udružene sindikalne organizacije da se o svemu dogovore, i da se o tom dogovoru oglase posle sastanka.

“Proteste nismo odgodili sve dok od predsjednika Nadzornog odbora preduzeća Biljane Marković nismo dobili čvrstu garanciju da su članovi Nadzornog odbora i ona kao predsjednik saglasni i da je tačno da su stavove usaglasili sa Upravom Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske”, pojasnila je Elezova.

Ona je dodala da je zahtjev sindikata, koji se odnosio na primjedbe o nezakonitom utvrđivanju reprezentativnosti ove organizacije, ostavljen da ga rješavaju nadležne institucije, jer su im primanja radnika i njihov interes prioritetniji.

(Srna)

PRNJAVOR: Kanjski najbolji besjednik

Previous article

Srbija dobila novu Vladu, Kabinet Ane Brnabić položio zakletvu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti