NovostiSvijet

Putinova snažna poruka: Nećemo dozvoliti da precrtaju istoriju

0

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je Dan pobjede ruskim građanima i vojnicima, poručivši da Rusija neće dozvoliti prekrajanje istorije.

“Naš vojnik je zaštitio čast svoje zemlje. Naš narod se borio na život i smrt, a nijedna zemlja nije izdržala takvu najezdu. Ni sa čim se ne može izmeriti hrabrost naših vojnika”, naglasio je Putin.

“Međutim, podvig sovjetskog naroda koji je spasao svijet od ropstva i Holokausta sada pokušavaju da precrtaju, da istoriju pretvore u laž, ali nećemo to dozvoliti”, poručio je Putin obraćajući se okupljenima na Paradi u Moskvi povodom 73. godišnjice pobjede nad fašizmom.

“Dan pobjede je sveti praznik za čitavu zemlju, praznik opštenacionalnog ponosa”, rekao je ruski predsjednik, podsjetivši da je to dan kada je slomljen nacizam i kada su uništeni njegovi planovi za svjetsku dominaciju.

“Dugo čekana vijest o tome obišla je čitav svijet i svi su shvatili da je upravo Sovjetski Savez odigrao presudnu ulogu”, rekao je Putin. Te dodao da je u junu 1941. rat ušao u svaki dom, i “rat je uvijek izazov životu.”

“Sjećamo se pouka istorije i one nam ne daju da žmurimo. Razumijemo svu opasnost savremenih pretnji, mir je veoma krhak”, istakao je Putin i dodao da je Rusija otvorena za dijalog o svim prijetnjama savremenoj bezbjednosti radi stabilnosti u svijetu.

(Sputnjik)

Vojna parada na Crvenom trgu povodom Dana pobjede

Previous article

Pjevač “Balkanike” na Evroviziji završio u bolnici!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti