NovostiSvijet

Putin: Nova kriza u svjetskoj ekonomiji na pomolu

0

Zanemarivanje normi i gubljenje povjerenja u svjetskoj ekonomiji mogli bi da prouzrokuju novu sistemsku krizu, s kakvom se svet još nije suočio, upozorio je predsednik Rusije Vladimir Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

“Istupanje jedne od strana ugovora iz pravnog okvira, raskidanje dogovara uvijek podrazumijeva suštinske rizike i troškove. To je aksiom poslovne prakse. U globalnim razmjerama takvo ponašanje država, posebno centara moći, puno je najnegativnijih, pa i razornih posljedica”, upozorio je Putin.

Prema njegovim riječima, u svijetu su se pojavile nove forme protekcionizma, u okviru kojih, pod izmišljenim izgovorima, zbog navodnih interesa nacionalne bezbjednosti, zemlje uvode različita ograničenja koja su zapravo usmjerena na uništavanje konkurenata ili na iznuđivanje ustupaka.

Suparništvo i sukob interesa u svjetskoj ekonomiji uvek će postojati, ali konkurencija treba da bude poštena, upravo je u tome zalog napretka, izjavio je Putin i dodao da je uvjeren da svijetu danas nisu potrebni trgovinski ratovi, čak ni primirja, nego da mu je potreban pravi trgovinski mir.

(sputniknews.com)

U Ambasadi SAD održan sastanak sa Davorom Dragičevićem

Previous article

Labrador usvojio napuštene pačiće

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti