Putin: Nastavljamo vazdušne udare na teroriste

od prnjavorski 0

20160222201534_355483

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je sa Barakom Obamom o uslovima primirja u Siriji, ali je naveo da će Rusija da nastavi sa vazdušnim napadima na teroriste Rusija i SAD su se dogovorile da će prekid vatre stupiti na snagu 27. februara u ponoć po lokalnom vremenu, saopštili su zvaničnici ove dvije zemlje.

Putin je rekao da i pored toga Rusija neće zaustaviti vazdušne udare na teroriste u Siriji, prenosi “Raša tudej”. Kako je rekao, Moskva i Vašington će raditi na tome da utvrde koje grupe neće biti ciljane. “Ovo je velika šansa da se zaustavi krvoproliće u Siriji”, naveo je Putin u saopštenju.

Kako je dodao, Rusija će upotrijebiti svoj uticaj u Damasku, a isto to očekuje od SAD i opozicionih snaga. Rusija i SAD će takođe raditi i na razmjeni informacija, uključujući i informacije o pozicijama terorista.

agencije

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>