Putin došao u novoj zveri od limuzine: Zamenio je nemački automobil jer su Rusi napravili blindirano čudo (FOTO) (VIDEO)

od prnjavorski 0

Samo nekoliko nacija koriste automobile domaće proizvodnje za prevoz svojih zvaničnika

Danas je održana svečana ceremonija na kojoj je ruski predsednik Vladimir Putin položio zakletvu,nakon što je u martu ponovo izabran za predsednika. Na svečanost se dovezao u novoj predsedničkoj limuzini, koja je prozivedena u Rusiji i upravo je imala svoju premijeru.

Automobili ove generacije su razvijeni u programu “Kortež” i sada zamenjuje nemačke automobile koje su ranije koristili predsednici Rusije.

Rusija nije koristila domaće automobile za prevoz ruskih zvaničnika još od sovjetskih vremena. Zbog toga je projekat “Kortež” stvar prestiža i demonstrira tehnološke i industrijske mogućnosti Rusije.

Svi svetski mediji su preneli vest o novom Putinovom blindiranom automobilu, a svi su se složili da mu nema ravnog i da je apsolutno dostojan ruskog predsednika.

Samo nekoliko nacija koriste automobile domaće proizvodnje za prevoz svojih zvaničnika.

Putinov automobil je ruski proizvod i imao je premijeru danas na inauguraciji Foto: Tanjug/AP

Prvi strani model koji je korišćen za prevoz predsednika Rusije bio je Mercedes S klase, W140 varijanta, koji je kupljen u vreme Borisa Jeljcina. Zamenjen je modelom W220, a kasnije i modelom W221.

Predsednička limuzina mora da bude otporna na metke, da ima specajlne gume i da ima niz komunikacione opreme.

Predsednici Jeljcin i Medvedev su koristili limuzine S klase Mercedes Benz, dok je Putin više preferirao limuzine Mercedes Benz Gard.

Predsednički automobil obično prati policija na motorima i serija vozila u vidu podrške.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/A.T.)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>