Pucnjava u Mičigenu – šestoro mrtvih, dvoje povrijeđeno

od prnjavorski 0

45-godišnjak se predao policiji u Mičigenu nakon nasumične pucnjave koja se dogodila jutros.

Pucnjava

Džejson Dalton je uhapšen nešto poslije 12:45 ujutru, poslije opsežne akcije policije, izvještava WZZM13. Imao je oružje u automobilu, izvjestili su lokalni mediji.

Jason Dalton, Fotografija: AP
 

“Opasnost je prošla” rekao je Pol Matijas, policijski glasnogovornik.

Policija vjeruje da je Dalton odgovoran za pucnjavu koja je počela na parkingu stambenog kompleksa Richland Township, oko 18 časova, u subotu. Pri tome je ranjena žena i trenutno je u teškom stanju. Pogođena je sa šest metaka.

Četiri sata kasnije, odjeknuli su pucnji 15 milja od prvobitnog mjesta zločina. Ubijeni su otac i sin, vlasnici firme Seeyle Kia, koji su se bavili prodajom automobila.

Još pet osoba, uključujući 14-godišnju djevojčicu, zasuti su mecima na parkingu pored autoputa 94, oko 22:15. Četvoro je umrlo od posljedica ranjavanja, dok je tinejdžerka teško povrijeđena, rekao je glavni tužilac okruga Kalamazo, Džef Geting.

Još uvijek nije poznato šta je motiv ovog zločina i da li je Dalton imao veze sa žrtvama, rekli su zvaničnici.

“Ovo su nasumična ubistva” rekao je Matijas.

New York Post

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>