PSŽ-u prijeti raskol: Nejmar i Mbape okrenuli leđa Kavaniju

Ove sezone PSŽ izgleda zaista zastrašujuće. U devet utakmica francuskog prvenstva ostvarili su isto toliko pobjeda, a gol razlika je zaista impresivna 36-2.

U Ligi šampiona su razbili Crvenu Zvezdu sa 6-1, a doživjeli su jedan poraz. Od Liverpula na Anfieldu kada je Firmino u 92. minuti zabio za pobjedu (3-2).

Međutim, iako to sve izgleda divno i krasno, L'Equipe navodi kako je situacija u Parizu alarmantna. Prema njihovim navodima, glavne dvije zvijezde kluba Nejmar i Kilijan Mbape urotili su se protiv Edisona Kavanija.

Ugledni francuski list iznio je vrlo zanimljive statističke podatke koji pokazuju da zaista nešto ne štima među trojicom igrača iz napada PSŽ-a.

Prema L'Equipeovim navodima u ovoj sezoni je čak 25% Nejmarovih dodavanja bilo upućeno prema Mbapeu, a svega 0,5% prema Kavaniju. S druge strane, Mbape je 31% svojih dodavanja uputio prema Nejmaru, a tek 5% prema Kavaniju, prenosi 24sata.hr.

Osim toga, Francuzi navode i da se Kavani osjeća zaista usamljeno u PSŽ-u, kako na terenu, tako i izvan njega. Ostatak tima navodno se priklonio najvećim zvijezdama i Urugvajac se osjeća nepoželjno.

B/R Football

@brfootball

Cavani can’t get in on that Neymar-Mbappe bromance