NovostiSvijet

Prvi rezultati izbora u Austriji: Vodi Aleksander van der Belen, Hofer priznao poraz

0

Kandidat desnice na predsjedničkim izborima u Austriji Norbert Hofer prihvatio je poraz na izborima, javlja AFP.

20161204173707_401143

Oni su prije samo nekoliko minuta prenijeli da prema prvim projekcijama vodi kandidat Zelene stranke Aleksander van der Belen. Tačno u 17 časova zatvorena su i posljednja birališta na izborima u Austriji koji su privukli veliku međunarodnu pažnju zbog kandidata desnice Norberta Hofera kome su predizborna istraživanja davala dobre šanse.

Ministarstvo unutaršnjih poslova Austrije polako objavljuje rezultate iz opština u kojima je glasanje završeno ranije. Za razliku od ranijih godina ovoga puta zbog poništenja ishoda drugog kruga glasanja održanog u maju, nisu prosljedjivani čak ni podaci o izlaznosti pre zatvaranja biračkih mjesta. Trenutno se radi na prvim proračunima na osnovu prvih pristiglih rezultata.

Najkasnije su glasali Bečlije i stanovnici Insbruka, to jest do 17 časova, dok je u drugim opštinama glasanje trajalo mnogo kraće. Preliminarni rezultat, kako je najavljeno, saopštiće ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka oko 19.30 časova.

Inače predsjedničke izbore u Austriji, gdje građani glasaju izmedju Hofera i Aleksandera van der Belan, kandidata koga podržava stranka Zelenih prati više od 750 akreditovanih novinara.

nezavisne

Penzionisana profesorica iz Banjaluke veze nošnju za Novaka Đokovića

Previous article

Njemačka počinje naplaćivati autoceste: Koliko će koštati najjeftinija vinjeta?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti