Automobilizam

Prva Škoda na struju stiže 2020, prije toga hibridi

0

Škoda je objavila da će 2020. u fabrici Mlada Boleslav početi da proizvodi električna vozila.

Kao dio Volkswagen grupacije, koja najavljuje velika ulaganja u sektor vozila na električni pogon, Škoda će takođe učestvovati u budućoj “ofanzivi” automobila na struju.

Elektrifikacija Škoda započeće plug-in hibridnim verzijama modela Superb i Kodiaq. Oba vozila koristiće hibridni pogonski sistem koji se sastoji 1.4 litarskog turbo benzinca i elektromotora od 85 kW (116 ks). Ukupna snaga hibridnog sistema iznosiće 160 kW (218 ks).

Prva u potpunosti električna Škoda stiže 2020. a biće zasnovana na Vision E Conceptu koji je predstavljen u prvoj polovini 2017.

Biće to tek treći model VW grupe koji će koristiti MEB mehaničku platformu namijenjenu vozilima sa električnim pogonom, nakon najavljenog Volkswagenovog i Audijevog automobila na struju, što znači da je Škoda visoko na listi prioriteta njemačkog auto-giganta kada je riječ o električnim vozilima.

Škoda na struju biće kupe-krosover, po veličini pozicioniran između dva SUV modela – Karoq i Kodiaq. Očekuje se da će je pogoniti elektromotor od oko 300 ks.

(b92)

Zašto ne treba da ostavljate uključen wi-fi tokom noći

Previous article

VIDEO IZ RUSIJE KOJI JE ODUŠEVIO SVIJET: Više od 10 miliona ljudi je ovo gledalo u NEVJERICI! (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.