BalkanNovosti

Protest u Skoplju, jake policijske snage na ulici VIDEO

0

U Skoplju je u toku protest građana zbog hapšenja 36 optuženih za izazivanje nasilja u makedonskom parlamentu – Sobranju 27. aprila, kada je prvi put Albanac, Taljat Džaferi, izabran za predsjednika skupštine.

Protestu, koji obezbjeđuju jake policijske snage, a koji protiče bez incidenata, prisustvuju članovi opozicionih strana, poslanici i simpatizeri VMRO-DPMNE, koju predvodi bivši premijer Nikola Gruevski.

Pored njega su bivši gradonačelnik Grada Skoplja, Koce Trajanovski, bivši gradonačelnik Opštine Aerodrom, Ivica Konevski, zatim glumac Toni Mihajlovski…, prenose makedonski mediji.

Gruevski je po dolasku pred zgradu suda pozdravio građane, a oni su mu uzvratili uzvicima “Nikola, Nikola” i “Makedonija, Makedonija”.

Gruevski je na konferenciji za novinare ispred zgrade suda zahtijevao bezuslovno oslobađanje uhapšenih poslanika VMRO-DPMNE i drugih za učešće u događajima u parlamentu 27. aprila.

Građani se, inače, na protestu “zagrijavaju” čajevima i makedonskim narodnim pjesmama.

Današnje hapšenje 36 osoba, među kojima je i bivši šef Biroa za javnu bezbjednost Makedonije Mitko Čavkov, komentarisao je ranije i bivši predsjednik parlamenta i poslanik Trajko Veljanovski rekavši da su među privedenima i dva službenika Sobranja.

Veljanovski je rekao da to dvoje skupštinskih službenika nisu učinili nikakav zločin.

On je pozvao državne institucije da reaguju na odgovarajući način i da isprave grešku, jer prema njegovim riječima, loše pravda je najveća nepravda.

“Hapšenje dvojice nevinih u pet ujutru, u očima njihove maloljetne djece, od oružanih uniformisanih ljudi, nije nastavak politike drugim sredstvima”, kazao je Veljanovski.

Inače, makedonsko tužilaštvo je za uhapšene zatražilo mjeru pritvora o kojoj će sud odlučiti nakon okončanja istrage, odnosno nakon saslušanja privedenih.

(Mondo)

Željka Cvijanović izgubila na sudu: “Premijerka nam dođe po hiljadarku”

Previous article

Šokantno priznanje pilota CIA: Kule bliznakinje nisu srušili avioni

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan