MagazinZanimljivosti

Pronađena otrovna zmija koja ima dvije glave

0

Otrovna dvoglava zmija pronađena je u Virdžiniji prošle sedmice, a ovo otkriće stručnjak za divlje životinje naziva izuzetno rijetkim.

Beba istočne otrovne zmije pronađena je u jednom dvorištu u sjevernoj Virdžini, a fotografije i video njenog migoljenja objavljene su na Facebooku, piše Global njuz.

“Dvoglave zmije veoma rijetke, najviše zbog toga što ne mogu dugo da žive”, kazaoo je virdžinijski herpetolog Dž. Kelopfer.

Zmije rođene sa mutacijom poput teško preživljavaju u divljini, kaže Kleopfer, dodajući da je razlog to što dvije glave često žele da rade dvije različite stvari.

Nakon što je gmizavac pronađen, državni herpetolog ju je premestio u Centar za divlje životinje u Viržiniji gdje su eskperti radili ispitivanje.

Zaposleni u centru su kazali da je nakon pregleda ustanovljeno da zmija ima dva dušnika i jednjaka, ali jedno srce i pluća. Državni biolozi veruju da obe glave mogu da distriburiraju otrov iz zuba.

“Na osnovu anatomije, bilo bi bolje da prva glava jede, ali to je izazov, jer se one mogu učiniti jedna drugoj dominantnijom”, zaključak je stručnjaka.

E-bicikli osvajaju svijet, eksplozija na tržištu ovih dvotočkaša

Previous article

Horoskop za 28. septembar – lav ostvaruje planove, ovan putuje, a strelac nije u formi

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin