Pronađena nestala djevojčica iz Zenice, policija je ispituje

Iz Uprave policije ZDK-a upravo je saopšteno da je nađena djevojčica za koju se sumnjalo da je jutros oteta. Djevojčica je trenutno u policiji i uz prisustvo psihologa razgovara sa policijskim službenicima, javila je FTV.

zenica-djevojcica-nestala-32htm4x82wrildr7sc2qrk-1

Učenica koja ja prijavila pokušaj otmice nalazi se sa roditeljima u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, potvrdila je direktorica Osnovne škole “Hasan Kikić” u Zenici Hasna Alihodžić.

Ona je kazala da su provjerili sa roditeljima i da su svi učenici na nastavi ili opravdano odsutni te da ne može govoriti o otmici bilo kog učenika ove škole.

Takođe je kazala da nema prijave nestanka učenice, a da li se otmica desila utvrdiće policija tokom istrage.

“Mi nemamo nikakve informacije da je neko iz naše škole nestao. Na policiji je da ispitaju slučaj. Nastava normalno teče”, kazala je Alihodžić.

Podsjećamo, jedna djevojčica navodno je oteta ispred Osnovne škole “Hasan Kikić” u Zenici, a druga, koja pohađa šesti razred, uspjela je pobjeći.

Incident je policiji, kako saznajemo, prijavila 11-godišnja djevojčica. U školi još uvijek ne znaju identitet i uzrast nestale djevojčice.

Trenutno vrše provjere i utvrđuju brojno stanje djece, dok se djevojčica koja je pobjegla otmičarima nalazi u Hitnoj pomoći u Zenici.

Veliki broj policajaca se nalazi oko škole, a kompletno naselje Tetovo je blokirano. Roditelji su se okupili ispred škole i šokirani su onim što se desilo.

(Faktor)