Pronađen nestali mladić u Međugorju: Ostavio automobil i poruku, pa bježao spasiocima

Brzom intervenciom spasioca Hercegovačke gorske službe spašavanja Čitluk, danas je pronađen 33-godišnji M. I., mještanin sela Vid pored Metkovića, nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Spasioci iz Čitluka su uz pomoć policije i prijatelja nestalog M. I., koji su se pridružili potrazi, “zatvorili” teren i vrlo brzo locirali mladića koji je nastojao izbjeći tragače, nakon što su mu pronašli vozilo sa porukom.

Tridesettrogodišnjak se sinoć udaljio od kuće, a policija je danas u Međugorju locirala njegovo vozilo, nakon čega je usljedio poziv prema HGSS-u Čitluk.

Mario Matijić je predvodio potragu koja je uskoro rezultirala lociranjem nestalog mladića u predjelu Brda ukazanja, ali se on opet udaljio, očigledno izbjegavajući kontakt.

“Nakon toga su spasioci brzo napravili “zatvaranje područja”, što je uskoro urodilo plodom i pronalaskom nestalog” – rečeno je u Savezu gorskih službi spašavanja u BiH.

Kako su naveli, intervencija se odvijala po velikom nevremenu, jakoj kiši i vjetru, ali je sretno završila pronalaskom živog i zdravog čovjeka, kojem je prijetila opasnost od hipotermije jer je bio nezaštićen i izložen ozbiljnom pothlađivanju.

Timovi GSSuBiH su odmah bili stavljeni u pripravnost, ali nisu pokrenuti jer su spasioci HGSS Čitluk vrlo efikasno okončali akciju potrage.

Izvor: Faktor.ba