Proljeće je idealno vrijeme za početak nove veze

Dolaskom toplijeg vremena i buđenjem prirode, i ljudi postaju poletniji, sretniji i željniji novih, uzbudljivih odnosa koji će im donijeti užitak, sreću i ljubav…

“Bez sumnje, buđenje proljeća pruža idealan kontekst za početak nove veze. Promjenjivo vrijeme i sunce daju nam novu energiju – posebno onima koji žive u hladnim gradovima u kojima smo cijelu zimu morali biti u hibernaciji. Preživjeli smo zimu i sad je vrijeme za zabavu”, objašnjava psihološkinja dr Karin Anderson Abrell za AskMan.

Ako vam trebaju dodatni argumenti zašto je proljeće najbolje vrijeme da napravite prvi korak i približite se osobi koju potajno gledate cijele zime, donosimo par uvjerljivih argumenata u vezi s ovim godišnjim dobom.

Pratite biologiju

Ako osjećate potrebu za proljetnom avanturom, biologija možda ima neke veze s tim. Proljeće je doba godine kad sva živa bića započinju novi ciklus osiguravanja potomstva. To je rezultat bioloških impulsa koji se prate hiljadama godina. Dakle, vaše tijelo može žudjeti za reprodukcijom s nekim, čak i ako niste sasvim spremni na vezu.

Novi početak

Lako je biti u iskušenju vratiti se svojoj bivšoj ili bivšem kad je vani snijeg i mrak. Ta osoba je od vas udaljena dva alkoholna pića i jednu pijanu poruku. Ali kad zasja sunce i izvučete iz ormara proljetne lepršave haljine i kaki hlače, pojavi se potreba za nečim novim s nekim posebnim i manje komplikovanim.

“Postoji nešto okrepljujuće u vezi sa prvim danima proljeća. S cvatom prvog cvijeća, pojavljuje se potreba za odbacivanjem starog i započinjanjem nečeg novog”, objašnjavaju psiholozi.

Potreba za pravim partnerom

Toplije vrijeme zabavnije je provesti s partnerom nego sam/a. Možete ići na vožnje biciklom ili u duge šetnje, a kratki izleti preko vikenda će vas obnoviti i vratiti vam energiju za novu sedmicu. Nakon zime svi imamo potrebu za raznim aktivnostima na svježem vazduhu, a ljepše je i zabavnije to raditi udvoje.

Izvor: 24sata.hr