Prodaju titovu jahtu – početna cijena 80.000 evra

od prnjavorski 0

Vlada Crne Gore danas je saopštila da će putem javnog oglašavanja i po početnoj cijeni od 80.000 evra biti prodata nekadašnja Titova jahta “Jadranka”.

Jahta je izgrađena u brodogradilištu u Kraljevici 1977. godine, a crnogorska Vlada proglasila je suvišnom za potrebe državnih organa Crne Gore.

Iz Vlade je saopšteno da je ovlašteni sudski vještak konstatovao da brod nije u plovnom stanju i da mu je životni vijek istekao, te da je Ministarstvo odbrane zaduženo da u skladu sa Zakonom o državnoj imovini jahtu ponudi na prodaju putem javnog oglašavanja.

“Jahta će biti ponuđena na prodaju putem javnog oglašavanja po početnoj cijeni od 80.000 evra koliko iznosi procjena vještaka”, navedeno je u saopštenju.

U slučaju neuspješne prodaje putem javnog oglašavanja, Ministarstvo odbrane je zaduženo da formira komisiju, koja će brod ponuditi na prodaju kao dotrajalu – otpadnu jahtu.

(Srna)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>