PrenosimoPrnjavorVijesti

Problem u isporuci vode sa Poveliča /VIDEO/

0

Građani opštine Prnjavor i ovo ljeto kubure sa pitkom vodom. Iako je prošle godine puštena voda sa Poveliča i ove godine dolazi do nestanka. Problem predstavlja nedostatak vode jer rade samo tri bunara ali kako navode u Vodovodu i ishitrenim radovima prilikom puštanja samog sistema. Radovi na otklanjanju problema su u toku a stabilizacija se očekuje u ponedjeljak.

TV K3

Iako smo prošle godine u Prnjavoru dobili vodu sa izvorišta Povelič, projektu koji je mnogo obećavao, građani i ovo ljeto imaju problem sa vodosnabijevanjem. Već dva dana u jednom dijelu grada kao i u šest mjesnih zajednica sjevernog dijela opštine dolazi do mutnoće ali i nestanka vode. U Vodovodu objašnjavaju da su u funkciji samo tri od pet bunareva koji daju 35 litara u sekundi vode, što sada, za vrijeme povećanja potrošnje, nije dovoljno.

„Zbog toga je dolazilo do naglog pražnjenja bazena, povuče se vazduh i onda nastaje masnoća u vodi“, kaže vršilac dužnosti direktora KP“Vodovod“ Ljubiša Sibinčić.
Radnici Vodovoda, kako navodi Sibinčić, danonoćno rade da bi se u funkciju pustio još jedan bunar.
„Užurbano radimo na priključenju bunara B5 koji daje 10 litara vode u sekundi, što bi za sada bilo dovoljno za trenutne potrebe“, kaže Sibinčić.
Sibinčić podsjeća i na stihijsko priključenje vodovda Poveliča u grad prošle godine, što je takođe jedan od problema, jer isti nije testiran u ljetnom periodu.

„Vjerovatno da je to bilo u predizborne svrhe. Voda je u grad puštena nekoliko dana prije izbora a nije prošlo ni jedno ljeto kada se najbolje zna koliko je potrebno litara vode u sekundi da bi se podmiri svi potrošači“, ističe Ljubiša Sibinčić.

Spajanje bunara B5 očekuje se u kasnim popodnevnim časovima, a kako navode u Vodovodu, ukoliko bude sve po planu,  stablizacija isporuke vode već u ponedjeljak.
Upitan kada bi drugi dio grada mogao dobiti pitku vodu sa izvorišta Povelič, Sibinčić navodi da je jedan od uslova da svi bunarevi budu u funkciji, dok je drugi od uslova i možda sada najteži, da se dio vode sa Poveliča sprovede na bazen Cer i da se odatle spusti u drugi dio grada. Problem je taj, kako navodi što još uvijek nisu riješeni svi imovinsko-pravni odnosi, kako bi izvođač radova na autoputu završio svoj dio posla, a to je izgradnja galerije ispod puta i korita rijeke Lišnje.

Kanal 3

Temperatura danas i do 37 stepeni

Previous article

PRNJAVORSKI TRG OBASJAN NOVOM LED RASVJETOM /FOTO/

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prenosimo