PrnjavorVijesti

PRNJAVORSKI KOTLIĆ I ROŠTILJ U DOBA KATASTROFALNE POPLAVE U najtežim danima najviše je značila prijateljska pažnja

0

Katastrofalna poplava, koja je 2014. zadesila sever Republike Srpske i ostavila hiljade porodica bez krova nad glavom, ostaće upamćena ne samo po apokaliptičnim scenama, nego i po solidarnosti, dobroti i kreativnosti ljudi, spremnih da pomognu unesrećenima, bez obzira na nacionalnu i entitetsku pripadnost.

Tako je u Doboju, koji je pretrpeo najveće štete, čim se voda povukla, u poplavljenom naselju Pijeskovi, postavljen  veliki roštilj.

Mesna industrija iz Tešnja, u Federaciji BiH danima je delila Dobojlijama besplatne đakonije sa roštilja, a jedan od roštilj majstora bio je i vlasnik kompanije Maid Jabandžić.

U ratu su se Dobojlije i Tešanjci gledali preko nišana, ali 20 godina kasnije, kad je Doboj potopljen, komšinska solidarnost je nadjačala ratne traume.

Tih dramatičnih dana dobrotom su se proslavili i Prnjavorčani, koji su poplavljenima spremili kotlić za Ginisa i to ne jedan, nego dva.

Prvo su ukusnom čorbom počastili 14.000 Dobojlija, da bi dan kasnije u Maglaju skuvali 10.000 obroka za poplavom ugrožene ljude iz ovog mesta u Federaciji BiH.

Kotlić je svuda dočekan sa radošću, jer ljudima koji su zbog poplava ostali bez doma, porcija tople čorba značila ne samo obrok, nego i prijateljsku pažnju.

Blic

Doboj: Četiri godine od užasa

Previous article

Bojan Segić iz Prnjavora uhapšen u akciji “Nasljednik”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor