PRNJAVORSKI BORCI NA OKUPU – PONOSNI NA SLAVNE DANE OSLOBOĐENJA /foto/

od prnjavorski 0

Povodom obilježavanja Dana pobjede,9.maja,danas (utorak)  prije podne  u Parku narodnih heroja u Prnjavoru Opštinska organizacija SUBNOR-a organizovala je polaganje vijenaca na spomen biste četiri narodna heroja prnjavorske opštine,Vida Nježića,Stanka Vukašinovića,Rade Vranješević i Novaka Pivaševića.

Delegaciju SUBNOR-a predvodio je predsjednik ove organizacije Novak Bogićević,koji je naglasio da još ima 18 živih boraca iz Narodnooslobodilačkog pokreta,koji žive uglavnom u skromnim socijalnim uslovima.Ipak,istakao je da ga raduje činjenica da se javlja sve više mlađih Prnjavorčana ,koji žele da čuvaju od zaborava veliko djelo partizana u  borbi  protiv fašizma.

Vijence su položile i delegacije Opštinske boračke organizacije,na čelu sa predsjednikom Vladom Živkovićem,Skupštine opštine i drugih organizacija s područja naše opštine.

Okupljanju su prisustvovali i veterani Drugog svjetskog rata,Đorđo Janković i Stanislav Lekić,dok je iz zdravstvenih razloga izostao Veljo Lazić,jedan od najstarijih stanovnika gradskog područja,rođen 1920.godine.Susret je iskorišćen i da se obnove sjećanja i uspomene na slavnu ratnu prošlost prnjavorskih partizanskih jedinica.

(prnjavorlive.info)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>