Uncategorized

PRNJAVORČANIN Drago Malinović jedan od najbogatijih ljudi u BiH

0

Prema novoj listi magazina „Forbes“ jedan od najbogatijih Bosanaca je Drago Malinović iz Prnjavora, vlasnik kompanije Komerc-mali. 

Po jednoj listi koja se pojavila u medijima on je najbogatiji u BiH, a po drugoj je u samom vrhu.

Iako je godinama veoma uspješan poduzetnik, Drago Malinović široj javnosti u BiH nije bio toliko poznat, vjerovatno zbog toga što nije povezivan sa bilo kakvim aferama.

S druge strane, u samom Prnjavoru Drago Malinović je itekao poznat i veoma cijenjen kao uspješan biznismen i human čovjek. Lokalni stanovnici ga naročito cijene jer je uložio čak milion maraka u izgradnju nove škole “Branko Ćopić”, zbog čega je prošle godine dobio plaketu „Najplemenitiji podvig godine“ beogradskih Večernjih novosti.

Kompanija Drage Malinovića Komerc-mali ima godišnje prihode od oko 250 miliona maraka.

Preduzeće Komerc-mali osnovano je 1993. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Prnjavoru. Djelatnost preduzeća je bila trgovina na veliko i trgovina na malo građevinskim materijalima.

Od 1999. godine osnovna djelatnost preduzeća Komerc-mali je trgovina na veliko građevinskim materijalom sa najvećim učešćem proizvoda crne metalurgije u građevinarstvu. Danas preduzeće Komerc-mali prodaje na tržištu BiH i izvozi na tržište Hrvatske i Srbije te ima razvijeno i obezbjeđeno tržište za plasman i nabavku robe i repromaterijala za proizvodnju.

Autor: Danijela Mrkić

biznisinfo.ba

“Audi” povlači sa tržišta 850.000 vozila zbog izduvnih gasova

Previous article

Na izlazu iz BiH čeka se dva sata

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.