PrnjavorVijesti

Prnjavorčanin i Cazinjanin u zatvoru zbog MUČKIH UBISTAVA: Ubice žena osuđene na 21 i po godinu robije

0

Dalibor Gavrić (43) iz Prnjavora i policajac Rifet Lulić (46) iz Cazina osuđeni su na ukupno 21 godinu i šest meseci zatvora zato što su u odvojenim slučajevima ubili supruge.

Gavrić je za ubistvo nevenčane supruge Mile Malešević (24) dobio sedam i po, a Lulić je za ubistvo supruge Mirele (38) osuđen na 14 godina zatvora.

Dalibor Gavrić je osuđen u Okružnom sudu u Banjaluci, a prema optužnici ubistvo se desilo 14. septembra prošle godine u selu Maćino Brdo kod Prnjavora.

On je to veče došao do Milinog kafića „Akapulko M“, gde se posvađao sa njom i posle su izašli ispred lokala. Tu su se nastavili svađati i on je aktivirao ručnu bombu.

Od eksplozije Maleševićeva je poginula, a on je teško povređen, zbog čega mu je amputiran i deo noge. Tokom suđenja Gavrić je tvrdio da je nije želeo ubiti, već da je planirao da sebe ubije.

Kao olakšavajuće okolnosti uzeto je to što mu je bila smanjena uračunljivost, a bio i je pijan. Dalibor iz prvog braka ima dve ćerke, od kojih je jedna punoletna, a sa Milom ima petogodišnjeg sina.

Gavrićev advokat Aleksandra Metlić rekla je da će naknadno odlučiti da li će uložiti žalbu na ovu presudu. Prema pričama meštana motiv ubistva je ljubomora, a kažu da joj je nekoliko dana pre ubistva poslao poruku da će proći kao pokojna pevačica Ksenija Pajčin, koju je takođe ubio bivši momak.

Mnogo veću kaznu dobio je Lulić, koji je osuđen u Kantonalnom sudu u Bihaću, nakon što je u potpunosti priznao krivicu.

Iako je optuženi u početku tvrdio da nije kriv, prelomni trenutak tokom suđenja bilo je svedočenje majke ubijene, nakon čega se ubica slomio i u potpunosti priznao sve navode optužnice.

Policajac Lulić u svoju suprugu je ispucao ukupno sedam hitaca iz službenog pištolja, a zločin se dogodio 27. juna ove godine oko 19 časova u porodičnoj kući Beganovića.

Broj hitaca ispucanih u žrtvu uzet je kao posebno otežavajuća okolnost prilikom odmeravanja visine zatvorske kazne optuženom.

Nakon ubistva Lolić se odvezao do najbliže policijske stanice i predao.

Bliski rođaci pokojnice, ispričali su nakon tragedije, da se Mirela nekoliko dana pre ubistva preselila kod majke zbog problema u braku.

Prema nezvaničnim informacijama žrtva je otkrila da je Lulić, sa kojim je inače imala troje dece vara, a zatim je otišla iz zajedničkog domaćinstva i preselila se da decom kod svoje majke.

– Nekoliko trenutaka pre ubistva, Rifet je došao do kuće u kojoj je bila Mirela, uzeo najmlađe dete koje ima oko pet godina i odvezao ga svojoj kući. Ubrzo se vratio sa pištoljem u ruci, popeo na sprat i u Mirelu ispalio sedam hitaca – ispričao je ranije blizak rođak pokojnice koji je želeo ostati anoniman.

Oduzeto oružje

Prema presudi u Okružnom sud u Banjaluci Dalibor Gavrić je osuđen i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Presudom je od njega oduzeta automatska puška sa preklopnim kundakom, tri spremnika za istu sa 62 metka. Osim toga oduzeta je i kutija sa 19 pancirnih metaka.

blic.rs

U braku bez seksa: Iskrene priče muževa i žena kojima on nedostaje

Previous article

Prnjavor: Susret generacija u čast Slobodana Bobana Podgorca (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor