PRNJAVOR: ZA REKONSTRUKCIJU RASVJETE 69.000 KM

Na gradskom trgu i u Ulici Svetog Save u Prnjavoru biće obavljena rekonstrukcija javne rasvjete, za šta će Opština Prnjavor izdvojiti oko 69.000 KM.

SAMSUNG CSC

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš potpisao je danas ugovor o rekonstrukciji javne rasvjete sa direktorom banjalučke Firme “ABC solušns”
/ABC Solutions/ Bojanom Ćosićem.

Tomaš je rekao da je konkurencija na tenderu bila jaka i da su procjene bile da će projekat koštati više od 110.000 KM.

“Dobili smo izvođača koji će radove obaviti za mnogo manje novca. Očekujem da će posao biti okončan u predviđenom roku, odnosno za 30 dana od početka izvođenja radova”, naveo je Tomaš.

On je podsjetio na to da je u okviru realizacije plana kapitalnih investicija, među kojima je i rekonstrukcija javne rasvjete, prošle sedmice potpisan i ugovor za izgradnju Ulice Save Kovačevića, čija je vrijednost oko 66.000 KM, iako je predviđena cijena bila za 20.000 KM veća.

“Sredstvima koja su ostala zahvaljujući postignutim nižim cijenama u ova dva projekta, uspjećemo realizovati još neku od investicija na području opštine”, rekao je Tomaš.

Direktor preduzeća “ABC solušns” Bojan Ćosić precizirao je da je riječ o izgradnji led rasvjete, odnosno postavljanju 55 rasvjetnih tijela sa stubovima.

“Opština Prnjavor je druga opština u Republici Srpskoj koja sprovodi projekat ugradnje led rasvjete u ovom obimu. Do sada je to samo urađeno u Foči”, naveo je Ćosić.

Preduzeće “ABC solušns” iz Banjaluke, koje se bavi poslovima iz elektroenergetske oblasti, osnovano je 2010. godine. Trenutno ima oko 50 zaposlenih.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

srna