PRNJAVOR – vremenska prognoza: Očekuje se snijeg i do 30 centimetara

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno i hladno sa snijegom, uz najvišu dnevnu temperaturu do dva stepena Celzijusova. Tako je i u Prnjavoru, u kojem od ranih jutarnjih časova pada snijeg jakog intenziteta, a temperatura je oko nula stepeni.

Jutors je na zapadu i sjeveru hladnije uz snijeg, a u ostalim predjelima kiša. Tokom prijepodneva padavine će jačati i uz pad temperature kiša će postepeno preći u snijeg u većini predjela.

Jutarnja temperatura vazduha biće maksimalna od dva na zapadu do 12 na jugu i istoku. Tokom dana temperatura brzo opada i minimalna će se javiti uveče od minus tri do dva u višim predjelima od minus pet, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Očekuje se formiranje i brzi porast sniježnog pokrivača od 10 do 30 centimetara, u planinama i više. Manje snijega će pasti samo na sjeveroistoku u Semberiji.

U Hercegovini će padati jača i intenzivnija kiša, koja će popodne uz pad temperature u višim predjelima i u ovim krajevima preći u snijeg. Prestanak padavina očekuje se tokom noći, najprije u Krajini, a potom i u većini krajeva osim krajnjeg istoka.

Vjetar će biti u Hercegovini i na istoku prije podne, umjeren do jak južni, a poslije podne u slabljenju i skretanju na sjeverni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar umjeren, sjevernih smjerova, a u Hercegovini i na istoku jak jugo, koji tokom dana slabi i skreće na sjeverni smjer.

Temperatura u 7.00 časova: Mrakovica minus tri stepena Celzijusova, Rudo i Bjelašnica minus dva, Mrkonjić Grad, Višegrad minus jedan, Ribnik, Šipovo, Krupa na Uni i Bugojno nula, Novi Grad, Prijedor, Srbac, Banjaluka jedan, Doboj dva, Kalinovik, Bijeljina i Livno tri, Gacko, Foča četiri, Nevesinje pet, Zvornik, Sokolac šest, Bileća i Sarajevo osam, Trebinje devet, Mostar 10 stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Krupa na Uni 28 centimetara, Gacko 15, Novi Grad 12, Ribnik 10, Prijedor devet, Kalinovik, Rudo i Sokolac osam, Nevesinje šest, Banjaluka četiri, Šipovo tri, Višegrad, Mrkonjić Grad, Srbac i Foča dva centimetra.

(Srna)