Prnjavor : Ulica nazvana po Ukrajincu koji je poginuo kao pripadnik VRS

od redakcija 0

Jedna od ulica u naselju Ratkovac danas je, u skladu sa odlukom Skupštine opštine Prnjavor, dobila naziv po Josifu Stupjaku koji je u proteklom ratu poginuo kao pripadnik Vojske Republike Srpske.

p-u-1-32goxs9lwavpfw7op2s8hs

Josifov otac Pavle, koji je prisustvovao postavljanju table sa nazivom ulice, rekao je da ovaj gest lokalnih vlasti za porodicu ima veliki značaj.

“Znači da nas nisu zaboravili, što je velika stvar”, rekao je Stupjak.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić podsjetio je da je Skupština opštine ranije donijela odluku da nekoliko ulica na području opštine bude nazvano po junacima koji su dali život za stvaranje Republike Srpske.

“Jedna od tih ulica je i ova koja nosi ime Josifa Stupjaka – Ukrajinca koji je u 21. godini dao život za Republiku Srpsku”, rekao je Gatarić.

On je istakao da je Prnjavor u proteklom ratu dao veliku žrtvu. “Naših 626 najmilijih i najboljih sinova dalo je život za Republiku Srpsku. Jedan od načina da ne budu zaboravljeni je i taj da ulice budu nazvane po njima”, rekao je Gatarić.

TV K3

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>