PrnjavorVijesti

PRNJAVOR: “SVE JOŠ DJELUJE KAO SAN” Ado u ulozi konobara pobrao sve simpatije, gosti PREZADOVOLJNI (FOTO)

0

Admir Ćuran iz Prnjavora koji je pobrao simpatije sugrađana u ulozi konobara tokom projekta “Na kafi sa Adom” u ovdašnjem pabu “Pet lampi” dobio je svoje prvo pravo zaposlenje i sada radi četiri dana u sedmici.

Njegov poslodavac je Boris Leburić, vlasnik restorana “Leburić” u Prnjavoru, koji je do sada nebrojeno puta, podržavajući razne akcije pomoći socijalno ugroženim sugrađanima, pokazao da je veliki humanitarac.

Na ovaj način Leburić je postao jedan od tri poslodavca u BiH koji je zaposlio osobu sa Daunovim sindromom.

Foto: Srna

Leburić je zadovoljan Adinim zalaganjem na radnom mjestu. Kaže da kada je čuo priču, poželio je samo da pomogne u ostvarenju jednog životnog sna.
– Odlučio sam se za ovaj potez prije svega da mu pomognem ostvariti želju. Ado se dobro snalazi u poslu, svi smo pozitivno iznenađeni. Što se mene tiče, ima posao, ali je na njemu i njegovim roditeljima da odluče – kaže Leburić.

Adina majka Sena danas kaže da još ne može da vjeruje da je njen sin dobio priliku da ostvari najveću želju.

– Sve još djeluje kao san, ne možemo da vjerujemo da se nešto takvo desilo. Iznenadilo nas je što nam se Boris sam javio i na početku sam mislila da nije svjestan u šta se upušta. Sada kada Ado radi, kada sam se lično uvjerila da ga on i lično uči raditi, kada znam da su ga svih odlično prihvatili, moja sreća kao roditelja je neopisiva – kaže Sena.

Ona objašnjava da je na početku postojala određena doza rezerve prema novonastaloj situaciji jer je mislila da bi se Ado mogao predomisliti i da bi ga ta početna euforija mogla brzo proći.

– Međutim, on je posao shvatio ozbiljno, opustio se, veseo je, srećan i zadovoljan, njegov se san ostvario. Nismo mogli da vjerujemo da će jednog dana donositi platu kući, iako nama to nije presudno u cijeloj priči. I Borisu sam rekla da je dovoljno što je učinio takav plemeniti, ljudski gest. Vidjećemo da li će sve ovo uspjeti i do kada će trajati – priča ona i dodaje da je ovo rezultat angažovanja kako porodice tako i rodbine, ali i cjelokupnog društva, počevši od vrtića, škole, socijalne ustanove, Udruženja “Neven”.

Foto: Srna

I gosti koji su imali priliku da ih Ado usluži kažu da su zadovoljni. Odreda ističu da bi pozitivan primjer iz Prnjavora trebali slijediti i drugi poslodavci u Republici Srpskoj.

Ado u restoranu radi od 17 do 20 časova. Uz pomoć mentora savladao je vještinu postavljanja stola za ručavanje, a za vrlo kratko vrijeme naučio je izdavati račun, pa mu kucanje na kasi više nije nepoznanica.

SRNA

Šta otkriva vaš dan rođenja

Previous article

ISKORISTITE DIVAN DAN Nakon nekoliko tmurnih dana, subota u BiH biće sunčana i PRIJATNO TOPLA

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor